Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

A bambusz titka...

2011.10.09. 17:34 Magyari Éva

Ha Ön budapesti, vajon elvállalna egy interim projektet Nagykanizsán? Hajlandó lenne megtanulni a közösségi média használatát? El tudná képzelni, hogy minden nap másfél órát utazzon a munkahelye vagy megbízatása színhelyére? Készen áll arra, hogy a kissé gyengécske német tudását olyan szintre feljavítsa, hogy tárgyalóképes legyen?

A KSH és a Foglalkoztatási Szolgálat közös jelentéséből az derül ki, hogy bár 110 ezer állás hiányzik a munkapiacról, a magyar lakosság alkalmazkodó készsége semmit nem változott 2007 óta, amennyiben azt nézzük, hogy milyen mértékben vállalnák a költözést, egy új szakma, esetleg idegen nyelv tanulását a munkahely elvesztése esetén. Magyarországon a munkavállalási célú, belföldre, illetve külföldre irányuló migráció intenzitása más EU-tagállamokhoz képest igen csekély, és az európai országok közül hazánkban kiugróan alacsony a felnőtt lakosságnak az ún. egész életen át tartó tanulási folyamatban való részvétele is - állapítja meg a jelentés.

Ez, a lakosság egészére vonatkozó jelentés összhangban van a saját tapasztalatommal, amely ennek az egésznek csupán egy kis részére vonatkozik. Alkalmazott felsővezetők, akik a váltáson gondolkodnak, legyen az az interim karrier, vagy egy másik alkalmazotti vezetői pozíció, sokszor még mindig nem állnak elég rugalmasan a karrierjük következő lépésének a megteremtéséhez vagy a karrierváltáshoz. Pedig tudomásul kéne végre venni, hogy azért, mert valami  a múltban évtizedeken keresztül működött, az nem jelenti azt, hogy a jövőben is működni fog. Az „így szoktuk” vagy „így szoktam” a fejlődés kerékkötője.

Észre kéne végre venni, hogy mások lettek a játékszabályok a harmadik évezred elején. Ha kell, akkor bizony utazunk, egyik városból a másikba. Emlékszem: jó néhány évvel ezelőtt egy vidéken megrendezett konferenciára vonattal mentem. Amikor ez kiderült a kávészüneti csevej során, beszélgetőtársaim olyan döbbenten néztek rám, mint a lőtt medvére. De miért nem lehet vonattal közlekedni? – kérdezem. Feltalálták már az Intercity vonatokat! Kényelmesen tudok telefonálni, laptopon dolgozni. Azért, mert a vezetőknek természetes a vállalati autó, lehet, hogy a vonatot sem kéne kizárni a gondolatvilágukból. ( A környezettudatosságot nem is említve.)

Akár interim karriert tervez valaki, akár valamilyen egyéb „bolha” karrieren töri a fejét, akár alkalmazottként képzeli el magát, a rugalmasság meghatározó. A rugalmasság jegyében olyan dolgokat kell csinálni, amiket korábban nem kellett. Lehet, hogy meg kell tanulni egy új nyelvet, vagy legalábbis a régen nem használtat felfrissíteni és felerősíteni. Ugyanez igaz a képzésekre, a tanulásra. Korábban a láthatóság nem volt fontos. Mára nélkülözhetetlen, hogy mutassuk magunkat, látszódjunk a piac számára. És ehhez rendelkezésre állnak eszközök. Élni kell velük! Meg kell tanulni használni őket! Mindenki vérmérséklete szerint dönthet, és választhat, hogy melyiket. Saját példát hozok: ha valaki nekem 2009 májusában azt mondta volna, hogy szakmai blogot fogok írni, értetlenkedve legyintettem volna. Aztán néhány hónap múlva elkezdtem írni, és jelenleg is két blogon keresztül osztom meg a vezetéssel és az interim menedzsmenttel kapcsolatos gondolataimat . Bár időigényes tevékenység, fontos része a szakmai munkámnak, és egyúttal nagyon szeretem csinálni.
 

Az alkalmazkodásról és a rugalmasságról egy növény jutott eszembe: a bambusz. A bambusz örökzöld, évelő növény. Strapabíró, kemény, de ugyanakkor hajlékony, rugalmas. Rengeteg mindenre használható. Próbáljuk meg utánozni a bambuszt!

Jó reggelt, Magyarország! Ébresztő!

Szólj hozzá!

Címkék: karrier rugalmasság

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr93289878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása