Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

A csúcsra törünk…

2010.02.22. 15:06 Magyari Éva

Mi, akik nem mászunk hegyet, szent ámulattal és borzadállyal tekintünk azokra, akik ezt megteszik. Legalábbis én így vagyok ezzel. Mindig bámulatra méltónak tartottam a hegymászók teljesítményét. A Hét év Tibetben című film óta pedig már érdekel is az ember-hegy viszonya. Azt hiszem, aki megnézi ezt a filmet, nem tudja kivonni magát e hatás alól.

 

 

 

Klein Dávid és Várkonyi László hegymászók arra készülnek, hogy a magyarok közül elsőként oxigénpalack nélkül jussanak fel a Mount Everest csúcsára.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miközben tegnap a velük készült interjút olvastam, egyszer csak belém nyílalt, milyen sok párhuzam fedezhető fel a profi hegymászó és az interim menedzser között.

 

1.)    A hegymászás is és az interim menedzsment is több mint szakma: életmód, életforma. 

 

2.)   Nagyon komoly felkészültséget igényel mindkettő. Amint az interjúból kiderül, a profi hegymászók esetében nemcsak fizikai, hanem szellemi és lelki felkészülés is szükségeltetik.

 

3.)   Nagy önfegyelemre, mondhatjuk, önmagunkhoz való szigorúságra van szükség mindkettő esetében. Klein Dávid hegymászó elmondja: szigorúság kell ahhoz, hogy leparancsolja magát a hegyről. Társával, Várkonyi Lászlóval együtt azzal vívták ki a szakma elismerését, hogy szigorúak a visszafordulással.

 

4.)    A „játékszabályok” kitalálása, átgondolása és tudatosítása mindkét szakmában a „mentes-szakaszban” történik, vagyis amikor a hegymászó éppen nem mászik hegyet, illetve amikor az interim menedzser projekt-mentes időszakban van. Ezeket a szabályokat kell következetesen betartani hegymászás közben, akárcsak az interim menedzsernek az interim projekt során.

 

5.)    A hegymászót is úgy vonzza a hegy, mint az interim menedzsert az újabb projekt: újra és újra menni kell, új célokra törve, képességeik, tehetségük határait feszegetve.

 

6.)    A hegymászónak és az interim menedzsernek is fel kell készülni a váratlanra. Várható, hogy a hegymászás során váratlan események is lesznek, amiket kezelni kell. Ugyanez igaz az interim menedzserre az interim projekt megvalósítása folyamatában.

 

A cikk egyik fontos tanulsága számomra, hogy a hegymászó szakmában is tetten érhető az, ami az élet sok egyéb területére igaz. Mégpedig az, hogy sokszor komoly teljesítmények és sikerek nem kapnak figyelmet. Nem biztos, hogy a legsikeresebbnek kikiáltott valóban a legsikeresebb.

 

A március végén elinduló expedíciónak sok szerencsét kívánok céljuk eléréséhez, a Mount Everest oxigénpalack nélküli meghódításához!

Szólj hozzá!

Címkék: mount everest interim menedzsment interim menedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr651781041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása