Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Informálisan az Interim Fórumról

2010.03.12. 08:44 Magyari Éva

Az elmúlt napok időjárása alapján úgy tűnik, idén érdeklődés hiányában a tavasz elmarad. Viszont nem maradt el az Interim Menedzsment Fórum! Sőt nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott az Interim Menedzser Akadémia első tavaszi rendezvénye a Novotel szálloda patinás falai között. Gyakorló és leendő interim menedzserek először előadásokat hallottak, majd az előadások mentén pezsgő, a humort sem nélkülöző beszélgetés alakult ki a hallgatóság és az előadók között. Végül a programot oldott hangulatú, kötetlen beszélgetés zárta finom harapnivalók társaságában.

Március lévén a sok érdekesség közül azt a témát ragadom ki, amely a nőkkel foglalkozott. Somogyi Mónika "Az interim vezető mint nő" című előadása nagyon személyesen, hitelesen közvetítette, hogy miért lett Móni interim menedzser és miért szereti az interim életmódot nőként.

Megtudtuk, pont azért válaszotta az interim menedzser karriert, mert a családi élet is nagyon fontos neki, ugyanakkor dolgozni is szeret a szakmájában. A két igény kielégítését az interim életmód biztosítja Móni számára.

 

 

 

 

Alkalmazott menedzserként nem tudna két hónapos nyaralást kiszakítani az évből, interim menedzserként viszont ilyen hosszú időt is együtt tud tölteni férjével és kisfiával. 

Móni előadásában beszélt még arról, hogy tapasztalata szerint, mik az interim menedzser legfontosabb tulajdonságai. Olyanokat említett mint: gyors helyzetelemző képesség, lényeglátás, feladat és eredmény orientáltság, hitelesség - hogy csak néhányat említsek. 

Nagy segítséget adott női előadónk azoknak, akik az interim karriert mérlegelik saját maguk számára, ugyanis őszintén beszélt az interim életmód előnyeiről és hátrányairól. Az előnyök között említette a rugalmas munkavégzést, a "több lábon állást" és a vonzó anyagi lehetőséget, de nem titkolta azt sem, hogy ez az életmód a bizonytalanság felvállalását is jelenti, továbbá a képzést, fejlődést illetően befektetést igényel az interim menedzser részéről.

Egyik kedves vendégünk gratulált Móninak és a következőt fűzte előadásához:"Elég idős vagyok ahhoz, hogy bevalljam, tudom: úgyis mindent a nők irányítanak."

Szólj hozzá!

Címkék: életmód interim interim menedzsment interim menedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr121833367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.