Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Genfi tanulságok

2010.05.25. 22:45 Magyari Éva

Nemrég Genfben jártam egy konferencia jóvoltából, és ezáltal visszanyúlhattam logisztikai „gyökereimhez”.

 

 

 

 

 

Az Intercontinental kényeztetése mindig jól esik az embernek, különösen, ha az egy esztétikus környezetben történik. A szálloda néhány éve felújított design-ja Tony Chi new-yorki  designer munkáját dícséri. Az óriás bambuszok a szálloda bejáratánál megelőlegezik a hangulatot, mely a szálloda belső részein körülvesz bennnünket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fa és a juta, valamint a föld színei teljesen új kinézetet kölcsönöznek a szállodának: modern, de klasszikusan természetes szépséget.

 

 

 

 

 

 

 

Az esztétikai élvezetek után nézzük a szakmai vonatkozásokat. A gyógyszeripari cégek Supply Chain Konferenciája elgondolkodtatott néhány dolgon. Először is azon, hogy vannak iparági, mondjuk, kulturális jellemzők. Ezt azért mondom, mert a menedzsment irodalomban vállalati kultúráról, nemzeti kultúráról és szakma kultúráról lehet olvasni, de iparági kultúráról még nem hallottam. Amikor sok-sok évvel ezelőtt az FMCG szektorból átigazoltam a gyógyszeriparba, megtapasztaltam, mennyire más a két szektor logikája, stílusa, gondolkodásmódja és tempója.

 

A gyógyszeripari cégek számára az árbevételhez képest olyan minimális a logisztikai költség, hogy sokáig nem helyeztek erre hangsúlyt. A genfi konferencia azt mutatta meg számomra: változás van e téren. Az előadásokból átjött az az üzenet, miszerint a supply chain egyre fontosabbá válik a gyógyszeripari cégek számára is. Egyrészt költség szempontból, másrészt pedig az ügyfél kiszolgálása szempontjából. Több gyógyszeripari cég felsővezetői szinten az FMCG szektorból hoz menedzsereket nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a hozott iparági kultúra hatása élénkítően hasson.

 

Nagyon érdekes, hogy senki ki nem ejtette a száján a válság szót. Viszont többen is élcelődtek a vulkánon. Óriási szerencséje volt a konferencia szervezőinek: ha egy héttel hamarabb lett volna a konferencia, valószínűleg nem lehetett volna megrendezni a légijáratok törlése miatt.

 

Szomorúan tapasztaltam, hogy még mindig a teleírt PowerPoint diák korszakát éljük. Hiába tanítják sok-sok prezentációs és kommunikációs képzésen, hogy ne zsúfoljuk tele szöveggel a felvetített diákat, úgy tűnik, nehéz ettől elszakadni. Talán több prezentáló menedzsernek kéne elolvasnia Daniel H. Pink A megújult elme című könyvét.

 

És végül a személyes jelenlét fontossága. Tudom, nagyon fontos az internet, a virtuális jelenlét. Tudom, nagyon fontosak a közösségi média adta lehetőségek. De most is bebizonyosodott számomra: a személyes jelenlétnek nincsen alternatívája. A szemtől szemben történő kommunikáció nem pótolható és nem váltható ki az üzleti kapcsolatokban (sem).

 

A konferencia első napján az egyik előadó mikor felvetítette előadásának címét, kissé csodálkozva olvastam az előadó titulusánál: Interim Global Head of Quality, Norgine UK. Először arra gondoltam, talán én vagyok túlzottan „fertőzött” az interim menedzsmenttel. Aztán nem nyugodtam és szünetben szóba elegyedtem Nigel Cryerrel, aki megerősítette, valóban interim menedzserként dolgozik. Íme – interim menedzserek mindenütt!

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia tanulságok interim menedzser supply chain

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr822031635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.