Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Választunk...

2010.06.03. 10:00 Magyari Éva

No nem az országgyűlési választásokról fogok írni. Azt meghagyom az újságíróknak és a politikai elemzőknek, akik már amúgy is sokat írtak róla.

 

A múltkori blogbejegyzésben szó volt a genfi Intercontinental szállodáról. Luxus, elegancia, a gazdagság és jólét kifejeződése. Ott és akkor ez jó. Például egy nemzetközi konferencia helyszínéül.

 

A pünkösdi hétvégén Noszvajon voltam, a Nomád Hotelben, ami sok szempontból szöges ellentéte a svájci „ötcsillagnak”. A családi vállalkozás által üzemeltetett szállodának elvarázsoló az atmoszférája. Az első döbbenet akkor ért, amikor Barbara, a ház – egyik – háziasszonya odajött hozzánk, személyesen üdvözölni az új vendégeket és bemutatkozott. A Balogh család minden tagja mindig mosolygott, kedves és segítőkész volt.

 

 

Az ott töltött két nap alatt az az érzésem alakult ki erről a helyről, hogy kedélyes. Kedélyesen rohangálnak a kutyák a vendégek között, kedélyes lazasággal, de egyben ízlésesen ültetett és elhelyezett virágok teszik igazán hangulatossá és színessé a kertet. Hát nem az a svájci kiporszívózott táj! A hangulatos helyen, gyönyörű környezetben minden adott, hogy az ember ellazuljon.

 

Más, mint a többi szálloda, amiket megismertem idáig. Gazdái másképp gondolkodnak a vendéglátásról. Itt van például a reggeli. Egyszerűen pazar! Nem az unalmas, megszokott kis dobozos lekvárok és margarinok, hanem padlizsánkrém, rukkolás paradicsom és mozzarella, fetasajt olivabogyóval és sok egyéb finomság. Mindezek olyan ízlésesen kikészítve a régi, hangulatos bútorokkal berendezett ebédlőben, hogy a legszigorúbb bírálónak (mint amilyen én vagyok) is megenyhül a szíve. Élveztem, hogy a tavaszi napsütésben (akkor éppen kis szünetet tartott a magyar monszun) kávézhattam a medence partján reggeli után. Senki nem rótt meg, hogy ott nem szabad.

 

Arról már nem is beszélve: amikor megdícsérik az ember gyerekét, hogy milyen jólnevelt és kedves, akkor végképp elolvad a vendég. Meg is kérdeztem, nem lehetne-e erről írásos igazolást kapni, hogy bevigyem az iskolába, ahol erről másképp vélekednek?

 

És akkor elgondolkodtam a két szálloda összehasonlításáról. Régen feltettem volna a kérdést magamnak: melyik jobb? Ma már másképp gondolkodom. Nem kell választani, nem kell letennem a voksot. Mások. Mindkettőnek megvan a maga helye és szerepe. Az ott és akkor dönti el.

 

És így van ez a menedzsment eszközökkel is. Nincs csodaszer, ami mindenkor, mindenre gyógyír lenne. Van, amikor tréning, van, amikor a coaching, és vannak helyzetek, amikor az interim menedzsment a jó megoldás. Ehhez tudni kell róluk, hogy léteznek és arról is, hogy mire valók.

 

1 komment

Címkék: választás interim menedzsment menedzsment eszköz

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr922052814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyergesLovas 2010.06.03. 20:49:56

A NOMÁD HOTEL! Sosem tudok úgy oda menni-lóval, motorral,egyedül, többed magammal,jókor,rosszkor- hogy ne érezzem a nyugalmat, ne érezzem azt , hogy vendég vagyok. Amikor belépek már családtag is vagyok.
Érzem azokat az értékeket, melyeket a Balogh család sugároz felém. Klári néni kínálja a friss, még gőzölgő sütit, Bari mutatja az új virágokat, Sanya már a kévét főzi, Gabi épít... és mindenki csinálja a dolgát, olyan természetesen, hogy már-már én is beállnék. De különös érzékkel, mégis csak meghagyják bennem a "vendég" érzést. Gratulálok
az áldozatos munkájukhoz!
süti beállítások módosítása