Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Megokosodunk?

2010.07.22. 08:06 Magyari Éva

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisgyerek, akinek azt mondták, hogy tanuljon szépen az iskolában, aztán érettségizzen le, majd szerezzen egy diplomát és ezzel már mindent fog tudni ahhoz, hogy a munkahelyén nyugdíjas koráig elboldoguljon. Nos, ez tényleg már csak a mesében van így, a harmadik évezred elején, a valóságban nyugodtan elfelejthetjük.

 

 

 

 

 

 

 

A Lifelong Learning tényleg alapértelmezés már. A folyamatos képzés, tanulás természetes részévé vált, pontosabban kéne, hogy váljon a felnőtt létnek, valószínűleg minden szakmában. Néhány évvel ezelőtt hallottam, hogy a tudás (értsd: világ „össz tudása”) 5 évente megduplázódik.

 

Sok útja, módja van annak, hogy valaki képezze magát: lehet posztgraduális és egyéb képzéseken, work-shopokon résztvenni, lehet konferenciákra járni, lehet szakmai műhelymunkákban résztvenni. A számtalan lehetőségből a színvonalas és valódi tartalommal bíró opció kiválasztása az egyén felelőssége.

 

A vállalatokkal, menedzsmentekkel foglalkozó coachok, tanácsadók és interim menedzserek számára különösen fontos, hogy folyamatosan képezzék magukat, frissítsék tudásukat, olvassanak szakmai témájú cikkeket, könyveket, nyomon követve a menedzsment guruk gondolatait.

 

E szakmákban tevékenykedők figyelmét hívom fel egy japán tanulmányútra, mely monozukuri megismerésére ad módot. De mielőtt bárki azt hinné, hogy esetleg egy japán motorfajtáról van szó, Gurabi Attila üzleti coachot idézem: „Monozukuri a japán termelés művészete, vagy termelésmenedzsment művészi színvonalon. Nagyon sok vállalat a válság kedvezőtlen hatásainak kezeléseként a képzések és tanácsadások (a coachingról már ne is beszéljünk) költségeit nyírbálja meg. Hibásan! A dolgozók képzése, tudásának gyarapítása, szemléletének fejlesztése nem költség, hanem erőforrás-növelés. Befektetés, mégpedig a legjobb hosszútávon. A jó gondolkodás jó dolgokhoz vezet. Ez elég egyszerű üzleti egyszeregy, de megvalósítani nehezebb. A Toyota filozófiájában a minőség a gondolkodás eredménye és a mód, ahogy tesszük a dolgunkat. Alapkövetelmény a siker eléréséhez a problémák helyes megoldásának megtanulása. A monozukuri egy filozófia, - amely szószerinti fordításban japánról „mono” – termékek „tsukuri” – előállítás, gyártás – azt a szemléletet fejezi ki, hogy az emberek fejében dől el, milyen minőséget gyártanak. A zéró hiba elérhetetlen, de legalább törekedni kell annak elérésére.”

 

Vajon mennyire tartjuk természetesnek kis hazánkban, hogy egy interim menedzser, coach vagy üzleti tanácsadó bevételének bizonyos százalékát önmaga fejlődésére, képzésére, tudásának gyarapítására fordítsa?

 

Szólj hozzá!

Címkék: képzés coach interim menedzser monozukuri

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr542167870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.