Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Nyenrode-ban jártunk

2010.09.16. 11:54 Magyari Éva

A szakadó eső sem tudta elhomályosítani Nyenrode szépségét. Elsőként a gyönyörű kastély és a zöld park, a hatalmas fák látványa ragadja magával a látogatót, aztán nem sokkal később beleszeretünk a szellemiségébe is.

 

 

 

A Nyenrode Business Universiteit Hollandia egyetlen magánegyeteme, mely olyan híres  végzett hallgatókat mondhat magáénak, mint Wim Kok, volt holland miniszterelnök, Antony Burgmans, a Unilever elnöke, Dr. Albert Heijn, az Ahold csoport alapítójának az unokája, Robert Polet, a Gucci elnöke, Ronald van der Vis, az Esprit CEO-ja, Fred Gehring, a Tommy Hilfiger CEO-ja - és még hosszasan sorolhatnánk azoknak a nevét, akik az üzleti életben komoly karriert futottak be.

A gyökerek 1946-ig nyúlnak vissza, amikoris az egyetem elődintézményét alapították (akkor még Institute-ként, majd 1982-től nyerte el az egyetemi rangot). A II. világháború után az üzleti életben vezető szerepet betöltő holland cégek „kapitányai” úgy gondolták (a későbbi királynő hitvese, Bernhard herceg támogatását élvezve), hogy létrehoznak egy oktatási intézményt a fiatal, tehetséges, és a nemzetközi üzleti élet iránt érdeklődő diákok számára, akik vállalkozó szellemű menedzserekké válhatnak. Az alapítócégek neve ma is jól cseng: KLM, Shell, Unilever, Philips, Akzo.

 

A cél az volt, hogy olyan intenzív üzleti oktatást biztosítsanak hallgatóik számára, melynek nincs párja. „Az üzletért, az üzlet által” (For business, by business) mottó és világkép garantálta, hogy azóta is az üzleti gyakorlat relevanciája áramlik az intézmény „vénáiban”. Az alapítóatyák a Vecht folyó partján található Nyenrode kastélyt és birtokot választották nemes tervük megvalósításának helyszínéül. Nem véletlenül: a 13. századi birtok tudott élni a fontos kereskedelmi útvonalak és a folyó adta lehetőségekkel. Így az üzleti gondolkodás nemcsak az oktatói és hallgatói vénákban, hanem a birtok minden egyes kövében megtalálható.

 

Az ott töltött nap is megerősítette bennünk, hogy ez az üzleti egyetem valóban komolyan veszi mottóját: olyan környezetet teremtettek, mely áthidalja a tudományos szigor és a napi üzleti gyakorlat közti szakadékot. Mi sem bizonyítja jobban az ebben a szellemben való oktatást, mint az, hogy a Financial Times Executive MBA programokat rangsoroló listáján Nyenrode végzett az első helyen 2009-ben a karrier előmenetel szempontjából. Ugyanakkor az egyetemi alumni illusztris névlistája is ezt támasztja alá. 

Lenyűgözött bennünket az a nyitott szemlélet, amivel találkoztunk. Nem csodálkozunk, hogy a Nyenrode Business Universiteit az egyetlen hely Európában, ahol az interim menedzsment külön egyetemi szak. Itt kíváncsiak ránk, a mi tapasztalatainkra is. Nem azt várják, hogy másoljuk le őket, hanem, hogy megosszuk velük gondolatainkat, tudásunkat. Talán ez a nyitottság fejlődésük egyik motorja.

 

Bár az eső nem kegyelmezett nekünk, nagyot sétáltunk vendéglátónk, Jacques Reijniers professzor kalauzolásával, aki egyébként maga is Nyenrode-ban végzett. A méltóságteljes fák, az őzek, a bimbózó tulipánok és jácintok azt sugallják, nem is egyetemi kampuszon, hanem egy arborétumban vagyunk. Saját szemünkkel láttuk, a Nyenrode-i birtok páratlan és egyben ideális hely tanulásra és feltöltődésre. Múlt, jelen és jövő találkozik itt.

 

Nyenrode hű az 1946-os alapítói misszióhoz: For business by business. Az itt teljesített oktatási programok ROI-ja magas kell, legyen. Ebben az értelemben a Nyenrode-i egyetem hírneve olyan szilárd, mint kastélya.

Már búcsúzófélben a bejáratnál egy rákba botlottunk, aki nem volt rest méreteihez képest egy elég hosszú gyalogutat felvállalni, hogy a közeli csobogó patakból eljusson az egyetem épületébe. Lám-lám, Nyenrode-ban még a rák is egyetemre jár…

Szólj hozzá!

Címkék: interim menedzsment jacques reijniers nyenrode üzleti egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr402300113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.