Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Azért élek, hogy elmeséljem az életemet…

2010.12.27. 20:14 Magyari Éva

Ez a nagy kolumbiai, irodalmi Nobel-díjas mesemondó, Gabriel García Márquez egyik regényének a címe. Márquez csodálatosan ötvözi a mesék, legendák, mítoszok világát. A mágikus realizmus leghíresebb írójának is tartják. A képzeletbeli Macondo faluban élő Buendía család száz évének lenyűgöző fordulatokban gazdag, egy eddig sosem látott világot elénk varázsló története a valóság és az álom között, a mesék dimenziójában lebeg és mégis, a Száz év magány egész Latin-Amerika nemcsak leghíresebb, de legreprezentatívabb regényévé is vált.

 

Hogy is vagyunk a mesével? Akárhány évesek is vagyunk, szeretjük őket. Szükségünk van rájuk. Bár mindig másra, de a mese kell. Kisgyermeknek és felnőttnek egyaránt.  

 

Clint Eastwood a Figyelőnek nemrég adott Meddig engednek mesélni? című interjújában ezt mondja:„Persze, manapság sokkal több film szól a fiatalokról, mint az öregekről, de az a véleményem, hogy a jó mese nem korfüggő. Mesélni ugyanis mindenki tud. Engem mindig azt foglalkoztatott, hogy meddig engednek mesélni valakit, és ki meddig őrzi meg azt a képességét, hogy mesélni tud.”

 

A vállalatok életében is fontos a mese, illetve szűkítsük, pontosítsuk ezt történetre, valamint a történetmesélésre. Nézzük először a fogalmakat!

 

Narratíva: elbeszélés, magyarázat, értelmezés.

Storytelling: történetmesélés.

 

Vagyis tömören: a narratíva az egység, a storytelling pedig maga a folyamat.

 

 

 

 

 

 

 

A történetmesélés (hogy maradjunk a magyar megfelelőnél, bár sokan a divatos angol verzióját ismerik) két oldalról került reflektorfénybe. Egyrészt a 80-as években a kutatók figyelme a szervezeti kultúra felé fordult, és ezzel párhuzamosan elkezdték vizsgálni a szervezetekkel kapcsolatos történetek jelentőségét. Másrészt rájöttek – nem meglepő módon az Egyesült Államokban –, hogy az újgenerációs vezetőknek a kelléktárából nem hiányozhat a történetmesélés.  

 

Mire jó a modern üzleti gyakorlatban a történetmesélés?

  1. Elkötelezetté tesz a változások mellett.
  2. Elősegíti a tudás átadását,
  3. a stratégiaalkotást,
  4. a problémamegoldás folyamatát,
  5. és a döntéshozatal folyamatát.

Hogy mennyire fontos a történet, Daniel Pink 2009-ben megjelent könyve, A megújult elme is bizonyítja. Könyvében olyan nélkülözhetetlen képességeket és tulajdonságokat mutat be, amelyektől ma egyre nagyobb mértékben függ a szakmai siker és a személyes elégedettség. Ezek közül – Pink szerint - egyik a történet.

A narratíva és a történemesélés jelentőségét lassan itthon is felismerjük. Az Interim Menedzser Akadémia 2011 januárjában induló képzésén – többek között – erről is hallhatnak és ebben is fejlődhetnek a kurzuson résztvevők. A téma neves oktatói Szvetelszky Zsuzsa és Bárdos András.  

Szólj hozzá!

Címkék: storytelling narratíva történetmesélés daniel pink interim menedzser akadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr662542670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.