Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Az érzelmek logikája

2010.12.30. 11:53 Magyari Éva

Valószínűleg sokan vannak olyanok, akik úgy gondolják, ők bizony racionálisan gondolkodnak. Több cégvezető is említette nekem, hogy szigorúan tények alapján hozza meg a döntését. Hogy miért mondjuk, hisszük ezt? Kulturális okai is lehetnek, továbbá oktatási rendszerünkben is sok minden ezt sugallja. A gyökerek a messzi múltban erednek. Baise Pascal például négyszáz évvel ezelőtt ezt írta:” A szívnek megvannak a maga indokai, amelyeket az indokló értelem nem ismer.” Bevallom, sokáig én is így láttam a világot. Meg voltam győződve, hogy döntéseimet racionális alapon, bármiféle érzelem nélkül hozom meg vezetőként és magánemberként is.

Aztán jónéhány éve Herbert Simon "korlátozott racionalitása " kizökkentett ebből a gondolatmenetemből, majd Mérő Lászlótól tanultam sokat arról, hogy az érzelmek a logikus gondolkodásban is jelen vannak. Ezért külön öröm számomra legújabb könyvét, Az érzelmek logikáját olvasni. Az ismert coach iskola hallgatójaként volt szerencsém a könyvben leírtak jelentős részét „élőben” is meghallgatni a szerzőtől. Mindazonáltal jó szívvel ajánlom e könyvet azoknak, akik most találkoznak ezekkel a gondolatokkal először.

 

Mérő László így ír legújabb könyvéről: „Azoknak írtam ezt a könyvet, akik szívesen elmerengenek a világ tartalmas kuszaságán. Aki akarja, olvassa tudományos ismeretterjesztő könyvként. De elsősorban nem ismereteket szeretnék terjeszteni, hanem gondolatokat, és még inkább: gondolatokat provokálni.”

 

 

 

 

 

 

Két gondolat a könyvből, amelyeken jó eséllyel elgondolkodhatunk:

  • A közgazdaságtudomány egy velejéig racionális tudomány, de az is racionális, ha számolunk érzelmeink és viselkedésünk alapvetően nem racionális temészetével.(15.o.)
  • Létfontosságú, hogy időnként olyan tevékenységeket végezzünk, amelyek nem létfontosságúak. (64.o.)

A múlt héten az fn.hu-nak adott interjút Mérő László, amelyben e könyvéről is mesél, és többek között azt is elmondja, szerinte milyen két út áll előttünk, magyarok előtt.

Büszkén jelentjük: az Interim Menedzser Akadémia januárban induló, féléves kurzusán Mérő László is oktatja a hallgatókat.

Szólj hozzá!

Címkék: racionalitás érzelmek mérő lászló interim menedzser akadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr342547976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.