Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Az etika és a tehenek...

2011.02.15. 22:13 Magyari Éva

Megvesztegetésbe, egy feltételezett korrupciós helyzetbe is belemenne a magyar cégvezetők harmada – derül ki az Ernst & Young kutatásából, amiről múlt pénteken lehetett olvasni a gazdasági sajtóban.  300 céget átfogó felmérés summás eredménye ez, melyet tavaly novemberben végeztek. A vizsgálatból többek között az is kiderült, hogy a megkérdezett felsővezetők szóbeli tájékoztatása szerint az úgynevezett korrupciós együttható 10 százalék, azaz a megszerzett üzlet értékének tíz százaléka kerül zsebbe.

A korrupcióról mindannyiunknak van valamilyen véleménye, ismerete. Ez alapján eldönthetjük, hogy a fenti számokat mennyire tartjuk reálisnak. Szerintem optimisták. De ennek nincs is jelentősége, hiszen nem az számít, hogy mit hiszünk, gondolunk erről a kérdésről, hanem az, ami a magyar valóságban van. Erről pedig pontos számunk sosem lesz. Enélkül is tudjuk, tudnunk kellene, hogy nem hunyhatunk szemet felette, hiszen ez (is) az írástudók felelőssége.

Arra a kérdésre, hogy a korrupciós ügyek hány százaléka kerül Magyarországon nyilvánosságra, a felmérés készítői 10 százalékot mondtak, azaz a korrupciós ügyek 90 százaléka rejtve marad. Ugyanakkor ne felejtsük, a „korrupció-mentesség” az etikus magatartásnak mindössze egy része: talán a leglátványosabb eleme. Az etikus üzleti (és emberi) viselkedésnek azonban rengeteg rétege van. Sok-sok finomságon, apróságon múlik, hogy etikusan viselkedünk-e. A következő mese szépen mutatja ezt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszer egy faluban élt száz parasztember. Megállapodtak, hogy mindegyikük naponta egy tehenet küldhet ki a közös alpesi rétre legelni. Mindez hosszú időn keresztül nagyon jól működött. Egy napon észrevette az egyik parasztember, hogy a szomszédja nemcsak egy, hanem két tehenet küldött az éppen előttük átvonuló csordába. Nem akart hinni a szemének, ezért másnap reggel ugyanabban az időben újra az ablakba állt, és ismét azt látta, hogy a szomszéd két tehenet engedett ki az istállóból. A parasztember felháborodott, de haragja nem tartott sokáig: másnap ő is két tehenet küldött ki a legelőre. Gondolta, valószínűleg senkinek sem fog feltűnni. Így már százkét tehén ment ki a legelőre, amelyek közül mindegyiknek egyforma mennyiségű táplálékra volt szüksége. Természetesen egy idő után azt mások is észrevették a faluban, és egyre több tehén ment ki a közös legelőre, ami száz tehénnek még bőséges táplálékot nyújtott, de százharmincnak vagy százötvennek már nem. Így omlott össze egy idő után egy rendszer, melynek alapja a tisztesség, az őszinteség és a bizalom volt.

Az etika fogalma ebből érhető: nem a tehenek nagy száma tette tönkre az alpesi legelőt, hanem a százegyedik tehén. A rendszer összeomlásához elég egyetlenegy, aki a rendszert belülről megtámadja.   

(A mese forrása Detlev Blenk:Történetek trénereknek című könyve.)

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció bizalom üzleti etika etikus viselkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr92664115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.