Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Nyenrode-ban befejeződött...pezsgővel

2011.06.26. 22:54 Magyari Éva

A múlt héten felkerekedett az Interim Menedzser Akadémia első interim menedzser képzése hallgatóinak csapata, hogy Hollandiában, a Nyenrode Business Universiteit-en részt vegyen a képzés utolsó modulján.   

Érdekes volt a magyar kánikulából megérkezni a holland nyárba: naponta többször szakadt az eső, de utána ismét kiragyogott a nap a felhők mögül, és mindehhez 18-22 fokot engedélyezett a németalföldi június. Így érthető, mitől is lesz a táj olyan harsányan zöld. Szerencsénkre, amikor megérkezett buszunk - a Breukelen városban található - Nyenrode Business Universiteit campusára, éppen nem zuhogott, csak időnként szemerkélt.

Breukelen ideális hely logisztikai szempontból is: Amszterdam és Utrecht egyaránt közel vannak, és busszal, vonattal, kocsival egyaránt könnyen megközelíthető. Breukelenről még annyi érdekesség, hogy New York City Brooklyn városrésze Breukelenről kapta nevét. Az egyetemhez érve az  országútról a kastély látványa fogadja a látogatót: 

 
A campus olyan mint egy vadaspark és arborétum metszete: őzek és rózsapark  gyönyörködtetik az ember szemét. Az idén 65. születésnapját ünneplő egyetem a múlt, jelen és jövő ötvözete: őrzi hagyományait, gondozza kastélyát és gyönyörű parkját, ugyanakkor a jelen és jövő üzleti kihívásaira készíti fel hallgatóit. Mottója: For business by business.

Felvétel az egyetem parkjában az őzekről kora reggeli futás (na jó, futás és sétálás) közben:

 

Bár nagy területű a campus, mégis belátható, kezelhető méretű. Nekem az jut róla eszembe, hogy olyan nagyon európai és természetközeli. Az ember pillanatok alatt kiigazodik, hol található a könyvtár, az étterem, a főépület és merre kell sétálnunk, hogy megcsodáljuk a kastély épületét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Interim Menedzser Akadémia első kurzusának utolsó két oktatási napját angol nyelven holland oktatók tartották, beleértve egy gyakorló, tapasztalt holland interim menedzsert is. Akárcsak első, tavalyi látogatásunkkor, most is lenyűgözött az a nyitottság és alázat, ahogyan ezek a professzorok és a holland interim menedzser hallgatóinknak előadtak, illetve hozzájuk, hozzánk viszonyultak.

Az első kurzus Szent Iván napján, az interim menedzsment születésének helyszínén, Hollandiában véget ért. A hallgatók Jacques Reijniers professzortól kis ceremóniával egybekötött, ünnepélyes keretek között vehették át a jól megérdemelt, közel féléves tanulmányaikat lezáró és elismerő oklevelet. Ahogy kezdtük, úgy is fejeztük be: egy pohár pezsgővel... Gratulálunk végzett hallgatóinknak!

Persze mindannyian tudjuk, egy képzés elvégzése csupán az első, de fontos lépés ennek az új karriernek és életformának a megvalósítása útján. A többi lépés most következik.

Szólj hozzá!

Címkék: képzés interim menedzser jacques reijniers nyenrode

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr313017294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.