Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Ismét elindult!

2012.02.17. 09:18 Fejős Péter

 

A február az idén az igazi telet hozta meg: súlyos minuszok (tízek, húszak), vastag hótakaró, jég a Dunán, Tiszán, Balatonon, mindenhol! Ilyen időnek csak az elvetemült „télimádók” tudnak örülni korcsolyán, sílécen, vagy a téli tájban gyönyörködve, de azután ők is melegítik kihűlt testüket valamivel:meleg étellel, itallal a „Hütté”-ben, a kályha mellett, vagy a radiátornak dőlve.

Szerencsére – már másodszor – más is melegítheti a lelkünket: ismét elindult az Interim Akadémia menedzser képzése! A felvételi szűrőn megfelelt „szerencsés” kiválasztottak lehetőséget kaptak, hogy a hollandiai Nyenrode Business Universitejt közreműködésével zajló féléves képzésen „megmerítkezzenek” az interim szakma forrásában. Igen, a forrásában, ugyanis az interim képzés bölcsője Nyenrode, és a bölcsőt ringató kéz pedig Jacques Reiniers professzoré, aki az idén is – már hagyományosan – személyesen oktatja az interimek következő évfolyamát az első oktatási napon. Hasonlóan hagyományosan, ő adja majd át a képzés végén, az azt sikerrel abszolváló interimek számára a diplomát Hollandiában.

Addig azonban még hosszú az út, rengeteg tudást, ismeretet, érzést tartogat az Akadémia a résztvevőknek – interimeknek és oktatóknak egyaránt. Azoknak az oktatóknak, akik már tavaly is az „intellektuális wellnesz” aktív előidézői, közreműködői voltak élményszámba menő előadásaikkal. A sort az idén – Reiniers professzor után – Dr. Serényi János nyitotta meg, Personal brending-ről szóló előadásával. Mi – akik tavaly részesei lehettünk az oktatásnak – most egy kicsit irígykedve gondolunk vissza … és várjuk, hogy az alumni klub keretében újra találkozzunk, hallhassuk a meghívott előadókat, és egymást.

A télnek hamarosan vége, az Akadémia idei képzése már a nyárba fog nyúlni, és lesz jövőre is. Gyarapítva ezzel az interim menedzserek táborát, akik minden interim projekt során segítik tudásukkal, tapasztalatukkal az őket megbízó cégeket, vállalkozásokat a rájuk jellemző hatékonysággal, tettvággyal.

Ahogyan John P. Kotter írja: „A valódi tettvágy mögött mindig találunk érzelmeket is: egyfajta erős elszántságot, hogy cselekedni, győzni kell, mégpedig azonnal”

Ez a tűz ég az Interim Akadémia minden végzett menedzserében
 

Fejős Péter
interim menedzer
az Interim Akadémia Alumni klubjának elnöke

Szólj hozzá!

Címkék: interim menedzser interim menedzser akadémia interim menedzser képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr254456201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.