Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Mire jó egy konferencia?

2010.07.01. 13:15 Magyari Éva

Mire jó egy konferencia?

 

A futbal világbajnokság és a nyár jegyében nem könnyű a kedves Olvasó kószáló figyelmét elcsípni. Mindenesetre kísérletet teszek rá. De nem bírok nem szót ejteni a vasárnapi argentín-mexikói meccsről. Az argentín foci iránt táplált negatív érzéseim gyökerei 78-ra datálódnak, amikor gyerekként nyomot hagyott bennem az akkori világbajnokság finoman szólva ellentmondásossága: az argentínok alaposan kihasználták a hazai pálya minden előnyét.

 

Aztán a 86-os Mexikóban rendezett világbajnokság nem segített abban, hogy pozitívan pozicionáljam a fejemben az argentín focit. Talán mindenidők legérdekesebb gólja címet is elnyerné Diego Maradona kezezése, aki az angolok elleni negyeddöntöben bokszolt Shilton kapujába. A zseniális Maradona szerint „Isten keze” ütötte a gólt, mely fontos lépés (pontosabban ütés) volt ahhoz, hogy a mexikói tornán végül Argentína begyűjtse a világbajnoki aranyérmet.

 

Ezután a világbajnokság után egy évvel Mexikóban éltem egy darabig, és sose felejtem el, ahogy mexikói barátaim Latim-Amerika különceinek nevezték az argentínokat. Túlságosan fennhordják az orrukat – mondták. Még a spanyol nyelvet is másképp beszélik. Bevallom, számomra őket a legnehezebb megértenem a spanyol ajkúak közül. Míg a mexikói spanyol zene füleimnek. Na szóval nem is vagyok negatívan elfogult az argentín focival szemben! Talán nem én voltam az egyetlen, aki múlt vasárnap a mexikói csapatnak drukkolt, és méltatlankodott a részrehajló bírói ítélkezésen. De hát a sorozat folytatódott, hiszen igazság nincs, csak jog – nemcsak a fociban. Mindenesetre reménykedem, hogy valaki majd csak megállítja az argentínokat, akiktől igazi szép focit én legalábbis ritkán láttam.

 

És akkor a lényegre térek. Mire is jó egy konferencia? Amikor sok-sok évvel ezelőtt elkezdtem konferenciára járni, egyfajta csodavárás volt bennem: hogy majd mennyi okosságot hallok, hogy majd megtudom a tutit, a titkot. Aztán jött a csalódás, mert ennek az elvárásnak egy konferencia sem tudott megfelelni. Szép lassan rájöttem, az elvárásaimmal van baj.

 

Megtanultam, arra való egy konferencia, hogy

  1. inspirációt, ihletet kapjak valamihez;
  2. legalább egy új gondolat elhangozzék, amit be tudok építeni a saját tudásrendszerembe;
  3. találkozzak az adott szakmához valamilyen módon kapcsolódó emberekkel, kollégákkal.

Ha a fentiek közül legalább egy teljesül, akkor már elégedett vagyok. Vannak olyan konferenciák, melyek nagy hagyományokra nyúlnak vissza, egy kialakult szakma rendszeresen megrendezett fórumai, és vannak olyanok, melyek elsők az adott témában, szakterületen. Merthát elsőnek is lenni kell. Az Interim Menedzser Akadémia és a Hammel & Hochreiter Intermational Consulting arra vállalkozott, hogy úttörőként megszervezte az 1. Közép – és kelet-európai Interim Menedzsment Konferenciát. Nemcsak az interim menedzsment hazai történetében mérföldkő ez a konferencia, de az egész régióban is. Nagy kihívás és komoly szakmai feladat bármilyen konferenciát igényesen megszervezni, különösen, ha egy relatíve – legalábbis nálunk - új szakmáról van szó. Nyugodtan mondhatom, sikerült a kihívásnak megfelelni és egy nagyon színvonalas konferenciának lehettünk tanui.

 

Hallhattunk előadásokat külföldi és hazai előadóktól, majd a panelbeszélgetés során mindenki feltehette kérdéseit. A nemzetközi kitekintés mindig tanulságos, hogy el tudjuk magunkat helyezni a világban és megsejthessük, milyen irányokba lehetne fejlődni. Akik nem lehettek velünk, sajnálhatják.

 

 

 

 

 

A konferenciáról több sajtóbeszámoló is született, melyek a Hammel&Hochreiter honlapján elolvashatók. Az interim konferenciáról legrészletesebben a HR Portal számolt be.

 

Akármennyi ismerete volt valakinek az interim menedzsmentről a konferencia előtt, az ott hallottak alapján biztos gazdagodott, változott a tudása. Személy szerint nekem mindhárom elvárásom teljesült és nagyon jó érzés volt meghallgatni a résztvevők dícsérő szavait is. Örülök és büszke vagyok, hogy részt vehettem ennek a fontos szakmai eseménynek a megszervezésében.

 

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia akadémia interim menedzsment interim menedzser hammel&hochreiter

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr722123042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása