Interim Menedzsment

Ez a blog az interim menedzsmentről szól. Arról a menedzsment eszközről, amit vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak, HR vezetőknek és általában a vezetőknek érdemes és hasznos ismerni. A viszonylag könnyed, munka és ebéd közben is könnyen olvasható blog bejegyzések impulzusokat adhatnak nemcsak nekik, hanem gyakorló és leendő interim menedzsereknek.Szó lesz arról is, hogy mik ennek a piacnak az aktualitásai itthon és a nagyvilágban. Ugyanakkor tágabb értelemben az üzleti életről, szervezetekről, vállalatokról és döntéshozókról is mesél e blog írója, aki a menedzsment guruk gondolatait is becsempészi a sorok közé. A blogon elhelyezett írások az Interim Menedzser Akadémia Kft. szellemi tulajdona, azok bármilyen formában történő továbbközlése csak és kizárólag az Interim Menedzser Akadémia Kft. írásos engedélyével lehetséges!

Hirdetés

Címkék

2011 (1) akadémia (1) alázat (1) archetípus (1) arrogancia (1) athéné (1) barabási albert lászló (2) baracskai zoltán (1) bennragadás (1) bizalom (5) bizonytalanság (1) biztonság (1) bolha (3) career break (1) change management (1) charles handy (4) coach (4) családi (1) csíkszentmihályi mihály (1) daniel pink (1) díjazás (1) elefánt (3) életmód (1) elmélete (1) érettség (1) értelmes élet (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) etika (4) etikus viselkedés (3) everest (1) felelősség (1) felelősségvállalás (1) flow (1) fukuyama (3) gladwell (1) goldenblog (3) goleman (1) gyakorlás (1) hálózatok (1) hammel&hochreiter (3) harvard business school (1) hatlépésnyi (1) heller ágnes (1) hiány menedzsment (1) hitelesség (1) interim (3) interim (1) interim menedzser (30) interim menedzser akadémia (7) interim menedzsment (20) interim menedzsment szolgáltató (3) interkulturális kommunikáció (1) iskola (1) jacques reijniers (3) karizmatikus (1) karizmatikus (1) karrier (4) képzés (6) kipróbálás (1) kiszámíthatóság (1) klein sándor (1) kompetencia (1) konferencia (2) korrupció (1) kotter (1) közösségtudatosság (1) közszféra (1) krízis (1) kultúra (1) like (1) lojalitás (1) luis urzúa (1) malcolm (1) mba (1) menedzser (1) menedzsment (1) menedzsment eszköz (1) mérő lászló (1) mestermunka (1) midlife crisis (1) milgram (1) monozukuri (1) mount (1) nagy (1) narratíva (2) nitin nohria (1) nyenrode (2) oktatás (1) önfoglalkoztató (1) önismeret (1) profi (1) projekt (1) racionalitás (1) rugalmasság (1) shakespeare (1) siker (1) sorscsapás (1) steve jobs (1) storytelling (1) stratégia (1) supply chain (1) szakdolgozat (1) szerencse (1) szolgáltatás (1) tanulás (1) tanulságok (1) társadalmi szerepvállalás (1) társadalmi tőke (2) távolság (1) tímea (1) történetmesélés (1) történetmondás (1) túlképzett (1) újrakezdés (1) üzleti egyetem (1) üzleti etika (1) üzleti iskola (3) választás (1) vállalkozás (1) vállalkozások (1) válság (1) válságmenedzsment (1) válság menedzsment (1) változás menedzsment (1) vekerdy tamás (1) velencei jolán (1) vezető (1) villanások (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • ___A___: Nagyon tetszik az írás, lehet látni hogy nemcsak öt elsütött mondat, hanem mindegyik mögött mély t... (2012.04.24. 16:15) Vállalati válságkezelési mítoszok
  • Zöldkör: Szia! Megoldódott ez a like-kérdés? Vadászom a válaszokat, de az én blogomat is érinti... Köszi!... (2011.12.20. 09:44) Eltűnt like-ok nyomában...
  • Magyari Éva: Kedves Blablax! Köszönöm a pozitív visszajelzést! Hát igen, nekem nagyon szívügyem az érzelmi inte... (2011.03.18. 09:34) Betegít a becsengetés
  • Lári: Az egyik kedves barátom így vigazstalt, amikor megszűnt a munkaköröm, hogy "semmi baj, csak kinyíl... (2011.02.17. 11:28) Újrakezdés
  • Birinéni: Bár ezeknek a fogalmaknak a pontos definícióját (már ha van olyan, és kizárólagosan érvényes nekik... (2010.08.30. 00:12) Biztonságos?

Ahhoz kell bátorság, hogy az ember ne legyen szemétláda

2011.02.23. 21:42 Magyari Éva

Salamon Pál író szavai ezek, akinek A Sorel-ház című családregényét 1994-ben irodalmi szenzációként üdvözölték. A HVG-nek nemrég adott nyilatkozatában hangzott el ez a kemény mondat. Nekem rögtön az etika finom szintjei jutottak róla eszembe. Továbbá az, hogy amikor fény és ragyogás körülöttünk minden, éppen az élet napos oldalán sütkérezünk, akkor nagyon könnyű etikusnak lenni, de amikor „helyzet” van, akkor mérettetik meg igazán az ember, legyen történetesen menedzser vagy vezető.

 

 

 

És az elmúlt néhány évben megélt válság igazi „helyzet”: minden nehezebben megy, sokan elvesztették alkalmazotti vezetői állásukat, mások önként vágtak bele a bolha-létbe, és döbbentek rá, hogy az sem fenékig tejfel (csak alkalmazottként a belső szirénhang csábította őket). Kínlódás, küszködés, erölködés, sokszor minimális eredmény nélkül – mindez próbára teszi az embert. Ki kell bírni lelkileg, fizikailag és egzisztenciálisan is addig, amíg megjön a siker, a várva várt eredmény. Igaz ez mindenkire, így azokra is, akik az interim menedzser karriert választják.

Nem véletlenül tanítunk etikát is az Interim Menedzser Akadémián. Az interim menedzser működése során az etikus üzleti magatartás elengedhetetlen:

  • Az interim menedzser és ügyfél viszonyában.
  • Az interim menedzser és a szolgáltató viszonyában.
  • Interim team esetén az interimek egymás közti viszonyában.

Tegyük kézzelfoghatóvá a fentieket és nézzünk két konkrét kérdést! Hogyan viselkedik egy interim menedzser, amikor alkalmazotti állással kínálják meg, miközben éppen folyamatban van egy interim projektjének az indítása? Mit csinál egy interim menedzser, amikor olyan munkát, projektet kínálnak fel neki, aminek a megvalósításához nem rendelkezik a megfelelő tudással és tapasztalattal? Fejvadászok és interim menedzsment-szolgáltatók tudnának tanulságos történeteket mesélni e témakörben. Ki - ki megválaszolhatja ezeket a kérdéseket, saját etikáját megvizsgálva közben.

A „mindent el kell vállalni bármi áron” jeligére hallgató világban emlékezzünk Salamon Pál szavaira: „Mert minden időben ahhoz kell bátorság, hogy az ember ne legyen szemétláda.”

Szólj hozzá!

Címkék: etika interim menedzser interim menedzsment szolgáltató etikus viselkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://interim.blog.hu/api/trackback/id/tr142686221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása